Meny

Ballader og sånt C-bok 2 + CD Folkemusikk Sølvin Refvik

Ballader og sånt C-bok 2 + CD Folkemusikk Sølvin Refvik

Varenummer: 1301319

Kategorier: Skole, Gitar, Blokkfløyte, Fløyte, Fiolin


Ballader og sånt presenterer låter i ulike stilarter, og spillestoffet kan brukes både for solister og til samspill.

Lagerstatus: Ikke på lager, levering 1-3 uker

kr 139,00
ELLER
Ballader og sånt presenterer låter i ulike stilarter, og spillestoffet kan brukes både for solister og til samspill.
Med hver bok følger det ferdig innspilt komp på CD slik at du kan oppleve ditt instrument som del av en musikalsk helhet. Melodien er dessuten innspilt en gang slik at du kan lære musikken på øret.
Det fleksible og vel tilrettelagte opplegget som blir presentert i Ballader og sånt, fører til at ulike instrumenter kan spille sammen og lære seg det samme låtmaterialet.

Ballader og sånt presenterer også ideer omkring kunsten å improvisere, og dette blir mulig å gjennomføre på en spennende måte sammen med den vedlagte CD-platen. I bøkene finnes det dessuten besifring til alle låtene (ikke i Bb-utgaven), og noen av låtene er skrevet for piano.

C-bok for blokkfløyte, fiolin, gitar og tverrfløyte.
Bb-bok for klarinett, trompet, kornett og tenorsax.

På grunn av sitt varierte opplegg kan Ballader og sånt anbefales til opplæring både i musikkskolen, i korpset og i grunnskole/ungdomsskole. Opplegget er også et funn for deg som ønsker å spille for deg selv eller sammen med andre i heimen.

Forord:
Ballader og sånt 2 er et fleksibelt opplegg som kan brukes til solo og samspill. Opplegget er først og fremst laget for å slå et slag for den muntlige musikalske tradisjon, og legger opp til en gehørsbasert tilnærming til musikken.
Musikken i bok 2 er hentet fra folkemusikktradisjonen med særlig vekt på norsk folkemusikk. Noen av melodiene har tekst, her bør du lære både tekst og melodi!
De instrumentale melodiene kan også synges eller tralles på ordstavelser i tillegg til at de kan spilles.

Den vedlagte CD-platen står sentralt i opplegget, og her presenteres melodiene slik at de er skrevet på notene. I mange tilfeller kan du først høre (og spille) melodistemmen sammen med kompet og dermed lære melodien på øret. Deretter er det din tur til å overta solistrollen.

Ved å benytte denne muntlige innlæringsmetoden får du også et naturlig forhold til pulsen og rytmen i musikken, og notene kan innstuderes som en følge av musikken.
Øv låtene først ved å synge dem sammen med CD-platen, overfør deretter musikken til instrumentet ditt. Lær også tromme- og perkusjonsstemmer ved å herme etter innspillingen, og dans, klapp og syng med i musikken der dette føles naturlig.

I boka legges det også opp til improvisasjon og medskaping som kan gi musikken løft og større musikalske ut-fordringer til utøveren. Dessuten er mange av melodiene besifret, eller de har utskrevet pianostemme,j og dette gir mulighet for samspill mellom melodiinstrument og piano, orgel, synth, gitar, bass og trommer.

CD-innspillingne kan brukes som komp, men den kan også være modell for hvordan det kan spilles på andre intstrumenter enn de det finnes utskrevet noter til. Lytt til innspillingen og "plank" hvordan de ulike instrumentene spiller (med planking menes å kopiere eller lære seg noe fra en annen innspilling). På denne måten kan du bearbeide musikken på en muntlig og musikalsk måte.

Transponer gjerne melodien til instrumentvennlige tonearter selv, for eksempel til D-dur for fiolin, eller til b-tonearter for blåseinstrumenter. På instrumenter som tverrfløyte og gitar vil det i mange tilfeller passe bra å spille melodiene en oktav lysere enn notert.

Spill mere!
Sølvin Refvik - januar 1998


Innhold:
Forord -
Innhold -
Litt bakgrunnsstoff -
Musikalske dialekter -
Brudemarsj fra Seljord -
Barnet sover -
Halling -
Brurelåt -
Bånsull -
Fingerpolka -
Sull -
Laling -
Gjendines bådnlåt -
Vil du vil du -
Halling -
Hei hopp min far -
Halling etter Ole Bæk -
So ro godt barn -
Halling etter Martinus Amundsen -
Brudedans fra Kvikne -
Huska sulla -
Springdans fra Bergen -
Har du sett -
Buss basser i bomma! -
Liten ordliste -
Henvisninger