Meny

Musikk i Matte og Matte i Musikk- Kai Lennert Johansen. Musikk i skolen inspirerer

Musikk i Matte og Matte i Musikk- Kai Lennert Johansen. Musikk i skolen inspirerer

Varenummer: 9788280892201

Kategorier: Skole og barnehage, Lærebøker og musikkteori


Dette heftet har som primært mål at du som lærer skal kunne bruke musikk i matteopplæringa.

Lagerstatus: Kun 1 stk på lager

kr 255,00
ELLER
Hovedhensikten med å lage dette heftet har først og fremst vært å gi deg som underviser i matematikk musikalske arbeidsformer i opplæringa av elevene. Jeg har ikke forutsatt at du har musikk som fag, men det er klart en fordel om du er motivert for å bruke musikk for å skape variasjon i undervisningen. Du som er musikklærer kan også bruke mange av eksemplene i musikkundervisningen. Det har jeg gjort en hel masse, og jeg er ikke mattelærer! Det meste av stoffet handler om tall, telling og de grunnleggende regningsartene, altså stoff primært knyttet til de første årene på barnetrinnet, men stoffet er også egnet for lekpregede aktiviteter med barnehagebarn. I og med at multiplikasjon er noe man arbeider med langt opp i skolealder, vil også lærere på de øverste trinnene finne mange praktisk-musikalske ideer som tilskudd til en variert læringsstrategi. Mye i boka handler om å ta i bruk elevenes auditive og kreative evner. Tanken er å la dem bruke alle sansene sine også i matematikkopplæringa, ikke bare de som er knyttet til det logisk-matematiske, men også deres følsomhet for de mange musikalske elementene.

Kai Lennert Johansen er dosent i musikk ved Nord universitet. Han har arbeidet som lærer i grunnskole, videregående skole og innenfor lærerutdanning i høgskole og universitet, og er aktiv som kordirigent, arrangør og komponist. Han har i tillegg gjennom mange år vært en aktiv kursholder i inn- og utland, også i regi av Musikk i Skolen, der han var nestleder i styret i en årrekke.
Johansen er kjent for sine lærebøker for grunnskolen, MusikkisuM og Tempo! i tillegg til læreboken Komponering, kunnskap og kreativtet. Mange kjenner også hans sanger fra heftet Giraffen Laffen.

Matte i musikk er utgitt i serien Musikk i skolen inspirerer, som er en serie utgivelser til glede og nytte for alle som trenger musikkverktøy til bruk i opplæringen - ikke bare i musikk. Dette er materiell av høy kvalitet som bidrar til at barn på ulike alderstrinn og i ulike fag får større mestringsopplevelse, glede og utbytte av undervisningen.