Meny

Proppen & Labbetruten - KOMPLETT PAKKE - en musikal med sanger av Alf Prøysen / Kristin Fonnes

Proppen & Labbetruten - KOMPLETT PAKKE - en musikal med sanger av Alf Prøysen / Kristin Fonnes

Varenummer: MISLABBETRUTEN

Kategorier: Skole og barnehage, Sang


Komplett pakke bestående av Proppen & Labbetruten MANUSKRIPT, Labbetruten av Alf Prøysen Visehefte med komp CD, 3 ekstra kompCD'er

Lagerstatus:

kr 465,00
ELLER
Proppen og Labbetruten er en musikal full av humor og fantasi, med store og små roller. Sangene er blant Prøysens mindre kjente perler, og er samlet i viseboka Labbetruten – viser, rim og regler av Alf Prøysen, utarbeidet av Turid Lisbeth Nygård for Musikk i Skolen.

Syngespillet er skrevet for barn i barneskolealder eller unge og voksne som spiller teater for barn. Heftet inneholder også en forenklet versjon der fortelleren spiller en større rolle, med færre replikker for skuespillerne. Dette for at det skal kunne settes opp med de yngste.

Handlingen foregår i en bygd i Nord-Norge, der innbyggerne venter på at sola skal komme tilbake etter mørketida. Hovedpersonene er Petter som snart har bursdag, hans fantasivenn Labbetruten og nabojenta Anna. Fordi Petter har så lett for å hisse seg opp er han blitt kalt Proppen siden han var liten, noe han synes er fryktelig irriterende. Petter frykter at bursdagsselskapet hans som vanlig skal ende med katastrofe – han blir så sint fordi gjestene tar over lekene hans, noe som fører til at alle går hjem og han blir sittende igjen alene. Petters gode venn Labbetruten dukker opp med blåbærspann og fiskestang på de underligste steder, og med de merkeligste historier. Anna på sin side tror ikke på at Labbetruten finnes, og foretrekker slemme Petter Røykepinn framfor Petter. Hvordan går det da til slutt i bursdagsselskapet, når den nye radiostyrte bilen blir ødelagt og bursdagsbarnet ender opp med å få bløtkaken i hodet?

Generelt handler stykket om vennskap og uvennskap, fantasi og humor, og om utfordringen med å være litt hissig.

Kristin Fonnes er fagkonsulent i Musikk i Skolen. Hun er utdannet musikkpedagog og har flere års erfaring som lærer i grunnskole og videregående skole, og som kordirigent. Hun arbeider spesielt med å utvikle kurs og materiell innen musikk og drama for pedagoger i grunnskolen.


Musikk i Skolen inspirerer er en serie til bruk i all slags musikkaktivitet. Vi ønsker å gi deg som er interessert i musikk – om du er ung eller voksen, pedagog eller elev – materiell av høy kvalitet. Her kan du finne spennende aktiviteter for ulike alderstrinn, forfriskende ideer og nyttig bakgrunnsstoff som virkelig inspirerer!

Vi ønsker deg en god musikkopplevelse!

INNHOLD
Om musikalen
Om sanger, roller og kostymer, scenografi og rekvisitter
Proppen & Labbetruten – fullversjon
Manus i fullversjon: 15 sanger, varighet ca. 60 minutter
Proppen & Labbetruten – kortversjon
Manus i kortversjon der fortelleren har en stor rolle, mens skuespillerne har færre replikker. Egner seg for yngre barn. 9 sanger, varighet 35-40 minutter