Meny

Spilletrilleboka 1 Lærerveiledning + 7CD -1.-4. klasse- Sølvin Refvik

Spilletrilleboka 1 Lærerveiledning + 7CD -1.-4. klasse- Sølvin Refvik

Varenummer: 9788280890078

Kategorier: Skole


Sang og aktivitetsbok for 1.-4. klasse. Spilletrilleboka er en ambisiøs satsing på musikk og musiske aktiviteter i skolen. Ideene og oppleggene er konsultert av, og blitt til i samarbeid med lærere på de aktuelle alderstrinn.

Lagerstatus: Levering 7-14 arbeidsdager

kr 900,00
ELLER
Noteeksempler
Detaljer
Tilleggsinformasjon
Produktomtaler

Noteeksempler

Detaljer

Sang og aktivitetsbok for 1.-4. klasse.

Hva finner du her?
Spilletrilleboka 1 er en fyldig sang- og aktivitetsbok - kanskje boka du har ventet på, du som arbeider med elever i 1.-4. klasse? I Spilletrilleboka 1 finner du nemlig en mengde lærestoff og ideer som innbyr til et variert, helhetlig og spennende arbeide med musikk og musiske aktiviteter i barneskolens første klasser.

Rammesanger (sanger der elever og lærer er med å utforme innhold og form selv), leker, danser, sangdanser, lyttestoff, komponeringsideer, musikkeventyr og spillestoff er eksempel på aktiviteter som Spilletrilleboka 1 er bygd opp omkring, og boka er organisert i følgende hovedkapitler: Rammesang og leker, Jeg undres, Naturen og dyrene, Sangleker og danser, Spill på instrumenter, Årstidene, Venner og Tradisjonssanger.

Som et viktig pedagogisk verktøy er komp til alle sangene og spillesatser innspilt på CD. Dermed kan du få med deg en "hjelpelærer" i klassen til gjennomføring av de mange praktiske oppleggene du finner i boka. Verket blir derfor lett å bruke både for musikklæreren og lærere uten spesialkompetanse i musikk.

Lærerens bok følger opp stoffet i elevboka med bakgrunnsstoff, kopieringsoriginaler og didaktiske og metodiske kommentarer både i en generell og en spesiell del. Her finner du også mer utfyllende stoff om musiserings-, danse-, lytte- og komponeringsaktiviteter.


Her er noen av hovedideene bak Spilletrilleboka 1:
Innholdet tar utgangspunkt i barnekulturen og barnas naturlige behov for å uttrykke seg gjennom musikk og musiske aktiviteter.

Det er viktig å få til en god og musikalsk overgang fra barnehage til vanlig skole. Dette blir ivaretatt blant annet ved at læring gjennom lekpregede og utforskende aktiviteter står sentralt som arbeidsmetode.....

Boka tar utgangspunkt i læreplanens hovedinndelinger: musisere og danse, komponere og lytte, og boka inneholder mye konkret arbeids- og lærestoff knyttet til disse emnene...

Grunntankene bak boka bygger på ideer knyttet til rytmisk musikkpedagogikk. Derfor står arbeidet med rytmer, muntlige tradisjoner og improvisasjon sentralt....

Ved å ha en fyldig bok med mye stoff over flere år, kan en få gode muligheter til å lage temaopplegg og trekke linjer på tvers av årstrinnene....

Spillestemmene i boka er vanligvis bygd over ostinater som kan spilles på ulike rytme- og melodiinstrumenter.

Sang-, spille-, lytte- og dansestoffet er innspilt på CD, og det blir dermed lett å arbeide med muntlige og rytmiske tradisjoner.

Musikkverket "SpilleTrilleBoka" (STB) er en ambisiøs satsing på musikk og musiske aktiviteter i skolen, og ideer og opplegg er konsultert av, og blitt til i samarbeid med lærere på de aktuelle alderstrinn.  "SpilleTrilleBoka" henvender seg først og fremst til elever og lærere i grunnskolen, men lærerstudenter og andre som driver med ulike musikkaktiviteter vil kunne finne relevant stoff i dette musikkverket.


Lærerens bok inneholder:
CD-er med komp til alle sangene i Spilletrilleboka.
CD-er med en del klassiske musikkeksempler som kan brukes til lytting og dans og bevegelse. Her finnes også noen rytmisk musikk-låter som er egnet til dans og bevegelse.
Generelle ideer og tanker om hvordan en arbeider med musisering og dansing, komponering og lytting i klassen. Dette er stoff som det er greit å ha vært gjennom både for den som har musikkutdanning og lang erfaring, og for den som ikke har dette.
Bakgrunnsstoff til hvert av kapitlene i elevboka.
Forslag til noen temaopplegg.

SpilleTrilleBoka er organisert i kapitler som gjør det det lett å arbeide med tema og prosjekter i klassen. Her har vi valgt å presentere Det var en gang – eventyr som tema som eksempel på dette. Noter og bakgrunnsstoff finnes i kapitelet Jeg undres i SpilleTrilleBoka 1.

PDF med metodisk stoff fra SpilleTrilleBoka – Lærerens bok 1 finnes under noteeksempel.INNHOLD LÆRERVEILEDNING:GENERELL DEL:
Om spilleTrilleboka 1
Om musikkfaget - fra L97
Kjente pedagoger
Om arbeidsmåter
Sang
Stort og smått-vers
Jeg vil bygge meg en gård
Oppvarmingsøvelser
Samspill
Spill på rytmeinstrumenter
Spill på melodiinstrumenter
Dans og bevegelse
Komponering
Lytting
Forsalg til timeopplegg
TimeoppleggSPESIELL DEL
Rammesanger og leker
Velkommen til skolen
Jeg undres
Det var en gang - eventyr som tema
Naturen og dyrene
Vann!
Moldau-tegninger
Sangleker og danser
Spill på instrumenter
Full fres
Ut på tur
Vi vandrer med freidig mot
Årstidene
Venner
Tradisjonssanger
CD-er til sang og spill

Tilleggsinformasjon

Varenummer 9788280890078
Produkttype Fysiske noter
Komponist Refvik, Sølvin
Format Sangbok
Instrument Vokal/sang
Læremateriell Lærebøker

Produktomtaler

Skriv din egen produktvurdering

Du må være innlogget for å skrive en produktomtale. Vennligst logg inn eller registrer deg