Meny

Ballader og sånt C-bok 1 + CD Sølvin Refvik

Ballader og sånt C-bok 1 + CD Sølvin Refvik

Varenummer: 1301277

Kategorier: Gitar, Lærebøker og musikkteori, Blokkfløyte, Fløyte, Fiolin


Ballader og sånt presenterer låter i ulike stilarter, og spillestoffet kan brukes både for solister og til samspill.

Lagerstatus: 4 stk på lager

kr 143,00
ELLER
Ballader og sånt presenterer låter i ulike stilarter, og spillestoffet kan brukes både for solister og til samspill.
Med hver bok følger det ferdig innspilt komp på CD slik at du kan oppleve ditt instrument som del av en musikalsk helhet. Melodien er dessuten innspilt en gang slik at du kan lære musikken på øret.

Det fleksible og vel tilrettelagte opplegget som blir presentert i Ballader og sånt, fører til at ulike instrumenter kan spille sammen og lære seg det samme låtmaterialet.
Ballader og sånt presenterer også ideer omkring kunsten å improvisere, og dette blir mulig å gjennomføre på en spennende måte sammen med den vedlagte CD-platen. I bøkene finnes det dessuten besifring til alle låtene (ikke i Bb-utgaven), og noen av låtene er skrevet for piano.

C-bok for blokkfløyte, fiolin, gitar og tverrfløyte.
Bb-bok for klarinett, trompet, kornett og tenorsax.

På grunn av sitt varierte opplegg kan Ballader og sånt anbefales til opplæring både i musikkskolen, i korpset og i grunnskole/ungdomsskole. Opplegget er også et funn for deg som ønsker å spille for deg selv eller sammen med andre i heimen.

Forord:
Ballader og sånt er et fleksibelt opplegg som kan brukes i solo og samspill. Opplegget er først og fresmt laget for å slå et slag for den muntlige musikalske tradisjon, og legger opp til en gehørsbasert tilnærming til musikken. Alle melodiene i bok 1 er laget spesielt for denne boka, og låtene er holdt i en enkel melodiøs stil, bygget opp omkring gjentagelser og korte musikalske former som finnes i pop-, latin-, blues- og rockemusikken. Låtene er skrevet innenfor et lite toneomfang slik at de i utgangspunktet skal kunne spilles på blokkfløyte, men du står selvsagt fritt til selv å transponere og tillempe musikken slik at den passer for ditt instrument og nivå.

Den vedlagte CD-platen står sentralt i opplegget, og her presenteres melodiene slik de er skrevet på notene. Først kan du høre (og spill) melodistemmen sammen med kompet og dermed lære melodien på øret, deretter er det din tur til å overta solistrollen. Ved å benytte denne muntlige innlæringsmetoden får du også et naturlig forhold til pulsen og rytmen i musikken, og notene kan innstuderes som en følge av musikken. Øv låtene først ved å synge dem sammen med CD-platen, overfør deretter musikken til instrumentet ditt. Lær også tromme- og perkusjonsstemmer ved å herme etter innspillingen, og dans, klapp og syng med i musikken der dette føles naturlig.

De enkle strukturene i låtene gjør boka velegnet til begynneropplæring - samtidig som det legges opp til improvisasjon og medskaping som kan gi musikken løft og større musikalsk utfordring. Alle melodiene er besifret, og dette gir mulighet for samspill mellom melodiinstrument og piano, orgel, synth, gitar, trommer og bass.

Bakerst i C-boka finnes pianostemmer som kan spilles som de står eller de kan tjene som utgangspunkt for arrangering og videre bearbeidelse.

Spill mer!

Bergen mars 1997
Sølvin Refvik


Innhold:
Yr -
Så stilt -
Halloisen -
Ballade -
Rio Claro -
I harmoni -
I swingen -
Vals i moll -
Tropicana -
Bluesiansen -
Ave -
Duo -
Reaggaeiansen -
Brasilia -
Så klart -
Intermesso -
Boogien min -
Vals poetica -
Skumring -

Pianodel:
Yr -
Så stilt -
Halloisen -
Ballade -
Rio Claro -
I harmoni -
I swingen -
Vals i moll -
Tropicana -
Bluesiansen -
Ave -
Duo -
Reaggaeiansen -
Brasilia -
Så klart -
Intermesso -
Boogien min -
Vals poetica -
Skumring -