Meny

12 Vamp-sanger Komplett dirigentpartiturer for kor + band arr: Jonas Romme

12 Vamp-sanger Komplett dirigentpartiturer for kor + band arr: Jonas Romme

Varenummer: 9790661025702

Kategorier: Blandakor, Kormusikk, Diverse samspill / combo


Fulle partiturer til 12 sanger av gruppen Vamp arrangert for forskjellige kombinasjoner av blandet kor (SATB), solister, og band. Noen sanger er også a cappella. Øvingscd medfølger ved kjøp av 30 eller flere eksemplarer.

Lagerstatus:

kr 199,00
ELLER
12 sanger av gruppen Vamp arrangert på bestilling til Stordkoret og fremført våren 2007 med Jan Ingvar Toft – den første vokalisten i Vamp – som solist. Sangerne er disse:Vise om Sorgen
Nok En Sang Om Havet
Det E Derfor Eg Synge
Juli
Vuggevise
Et Uansvarligt Dikt
13 Humler
Hønsahus
Våken Drøm
Ost
Månemannen
Tir N’a NoirDisse arrangementene er også utgitt enkeltvis. En nærmere beskrivelse av hver sang finnes under denne titlen.Øvingscder dels med alle stemmer og dels med hver enkelt stemme for seg innspilt med pianolyd selges separat hvis man kjøper enkeltsanger, men fås gratis ved kjøp av minimum 30 korpartitur-sett av denne samlingen. Mvh. valg og sammensetning av sangerne er det tatt utgangspunkt i at Jan Ingvar Toft skulle være solist og at bandet som det skulle skrives til skulle bestå av gitar, piano/trekkspill, saksofon, elbass eller kontrabass og slagverk. Denne besetningen er med vilje endret i forhold til Vamps originale besetning for å kunne matche det massive lydbildet et kor skaper.Under arrangeringen er det lagt vekt på
- at arrangementene skal kunne synges av et vanlig norsk amatørkor
- at innøvingsperioden skal kunne gjøres unna på et semester slik at det kan innpasses i de fleste kors prosjektperioder uten store forandringer.
- at noen av sangene skal kunne brukes av koret alene eller bare med gitar etterpå
- at brorparten av sangerne er arrangert så tett opp mot originalen at korsangerne (og publikum) kjenner at det er Vampsanger de synger.
- at bandet bidrar til å skape en trygg og flott ramme rundt koret slik at totallydbildet fremstår som musikk det ikke er gått på kompromiss med selv om korstemmene er forholdsvis enkle
- at det er en viss spredning i kunstnerisk uttrykk, stil og genrer
- at det er en viss variasjon i besetningen fra sang til sang slik lydbildet endrer seg i løpet av konserten
- at det er en viss variasjon i hvilken rolle koret og de enkelte instrumentene harArrangementene er utarbeidet i tett samarbeid mellom korets dirigent og arrangøren slik at ideer som etter utprøving viste seg for vanskelige har blitt endret til noe lettere. Etter at konsertene til Stordkoret er avsluttet, har notene gått gjennom enda en korrekturrunde for få rettet opp feil som ble oppdaget i løpet av arbeidet frem mot konserten.De fire konsertene som Stordkoret gjennomførte våren 2007 ble en stor suksess i forhold til publikumstall og musikalsk utbytte for korsangernes del. Koret satt igjen med et betydelig overskudd og publikum var svært begeistret. Lokalpressen skrev dette: ”Rytmisk og drivande, steningsfullt og kjent. Dette gikk rett i hjarta på publikum”
[...]
”Dei nye arrangementa balanserte koret fint mot solisten og musikarne. Nokre gonger som rytme og vind i bakgrunnen, andre gonger er koret deltaker der dei fikk hele verset for seg sjøl. Jonas Romme hadde óg lagt nye arrangement for berre kor. Spenstige og svingande songer med passe utfordring til dei røynde songararne. Kjekt å høyre på”. ”Og dei nye arrangementa satt som et skot. Dette likte me.”
[...]
”Romme har arbeidd godt ut frå margen i denne Vampmusikken, og særpreget er intakt og ekte. Ole Jakob Hystad sin saksofon erstatta Øyvind Staveland sin fiolin. Mange fine parti med soloinnslag”.
[...]
”Men stjerna i draumen er jo den rufsete Jan Ingvar Toft som er så glad i desse songane at det er vondt når han syng. Dessutan er mange av tekstane rett og slett løgne og handlar om forferdeleg alminnelege ting. Som ost, for eksempel”.
[...]
”Ståande ovasjonar frå publikum”. Ingvild Sjo, Avisen ”Sunnhordland” 19.03.07
”Stemninga var til tider vakker og rørande, men også med humor og energi. Toft fikk til og med publikum til å stemma i på ”Hønsahus. ”
[...]
”Som venta fikk aktørande ståande applaus frå publikum etter den drygt timelange konserten, og lovorda var mange då folk nøgda rusla heim. – Fantastisk flott!
12 Vampsanger