Meny

Ivar Simastuen visebok

Ivar Simastuen visebok

Varenummer: 9788280891822

Kategorier: Sang


"Det er godt å kåmmå hematt" synger Ivar Simastuen på en av sine store slagere fra begynnelen av 70-tallet, og "det er godt å synge omatt" i alt 59 av sangene hans fra produktive år.

Lagerstatus: 21-49 stk på lager

kr 319,00
ELLER
«Det er godt å kåmmå hematt»
synger Ivar Simastuen på en av sine store slagere fra begynnelsen av 70 tallet, og «det er godt å synge omatt» i alt 59 av sangene hans fra produktive år. Med tekster, noter og besifringer er dette blitt en slags skatte-kiste full av toner og ord om kjærligheten til det nære og trygge. Slagerne «Brunen» og «Det er godt å kåmmå hematt» er med, og det samme er visene «Gammelskolen», «Når dagen er endt», «Jeg lengter til et sted», og «Din ungdom», for å nevne noen.Ivar Simastuen har selv signert 29 av visene, både melodi og tekst. De andre har han enten laget teksten eller melodien til. Blant de 11 tekstene av andre forfattere er 5 laget av Arne Paasche Aasen, mens Dagfinn Grønoset og Trygve Bjørgo har skrevet 2 hver. Kjell Aukrust og Randi Schjølberg er representert med hver sin tekst.

Fredrik Friis og Kjell Karlsen er komponistene bak 8 av melodiene. Musikeren Jan Thoresen har tegnet notene, og han har også komponert 4 melodier. Orkesterlederen Sigurd Jansen har laget 2 av melodiene, det samme har tidligere dirigent i Ski guttekor, Svein A. Lindemark. Tussefløyteeksperten Egil Storbækken og pianisten Johan Øian har også laget hver sin melodi. Ivar Simastuen kommer fra Nord-Østerdalen. Han er født i Kvikne 31. desember 1936 der han vokste opp på en fjellgård. Dette er nok bakteppet i flere av tekstene om nærhet og lengsel til hjemstedet og det rolige livet utenfor byen. Han begynte tidlig å skrive egne viser og var en populær trubadur allerede i ungdomsårene. Ivar utdannet seg til politimann, var lensmannsbetjent i noen år før han fikk stilling i Kripos som fingeravtrykktekniker. Fra 1987 var han politiinspektør i Justisdepartementet frem til han ble pensjonist i 1999.

Talentspeideren Fredrik Friis og orkesterlederen Kjell Karlsen bidro til at Ivar fikk gitt ut LP-platen «Prestekrager og timotei» våren 1972. På denne sin første LP ble hans største slager, visen om arbeidshesten «Brunen», lansert. Her sang han også det sterke diktet «Din ungdom» av Arne Paasche Aasen til egen melodi. Betraktningene hans om bostedene som er blitt borte i visen «En sti gjennom skogen» er også fra debutplaten. I NRK-radio ble snart hans innspillinger ofte spilt i «Nitimen», og på «Norsktoppen» var han med fra 1973. Hyppig radiospilling ble det i 1976 med hans hyllestplate til feiringen av Arne Paasche Aasens 75 års dag. I fjernsynet opptrådte han bl. a. både i «Husker du?» og «Da Capo». I 2002 kom CD-samlingen «40 beste». Det er selvfølgelig fra alle hans tidligere LP-er og CD-er visene i denne boka er hentet. Ivar Simastuen har aldri vært artist på heltid, jobben i politiet var viktigst, men trubadur og visedikter ble en morsom hobby. LP-platene solgte godt og de ble etterhvert mange:

«Prestekrager og timotei» 1972, «Når dagen er endt» 1973, «Langs en sti» 1974, «Der åa bruser» 1975, «De nære ting» 1976, «Viser ved vinduskarmen» 1977, «Nye vakre Anna» 1979, «Den første gang jeg så deg» 1982, «Det er godt å kommå hemått» 1999 og «40 beste» 2002. Alle som spiller gitar eller et annet instrument og er glad i å synge vil finne mange gode viser til ettertanke og glede i denne boka. Jeg anbefaler «Ivar Simastuen visebok» på det varmeste. August 2012
Vidar Lønn-Arnesen

Innhold:
BRUDESLÅTT PÅ KAMMERSET
BRUNEN
DALENS SVARTESTE SØNN
DANS PÅ FOLKETS HUS
DEN GAMLE KVILEPLASSEN
DER JEG LEKTE SOM BARN
DER ÅA BRUSER
DET ER GODT Å KÅMMÅ HEMATT
DET GLIR EI LITA VISE
DET KJÆM SÅ MYE GODT I FRÅ BYGDA
DET VAR NOK ANDRE TIDER DEN
DIKTEREN OG SKYSSGUTTEN
DIN UNGDOM
DU GLEMMER ALDRI (STEDET???)
EI LITA VISE FOR OVER VERDA
EN BALLADE OM CHRISTIAN QUART
EN GLEDE NESTEN GLEMT
EN SANG TIL VÅR NATUR
EN STI GJENNOM SKOGEN
ET STILLE MINNE
GAMLE LINE
GAMMELSKOLEN
GODNATTBJØRKA
GRØNLIBYGDA
HAN LORANG OG JEG
HØST PÅ HYTTA
JEG GÅR BLANT MYRULL
JEG LENGTER TIL ET STED
JEG VET EN ELV
KAFETERIA-VALSEN
KASSA APPARATET
KJÆRLEIKSVISE
KJÆRLIGHET OG KRITT
KOOPERATIVEN HEME
KVERVILDANS
LAFTEVISE
LAKENMONOGRAM
MED SOMMERREGN I HÅRET
MYE Å GLEDE SEG OVER
N JØRGEN PÅ STASJONEN
NYE VAKRE ANNA
NYPEROSER
PEPPERMØ VISE
SKJEMAMENNESKET
SPELLMANNSMINNER
TATERDRONNINGEN
TRUBADUREN MINNES
UNGKAREN FRA TYNSET
VAKRESTE JENTA I BYGDA
VALSEN TIL MOR
VESLEBEKKEN
VI FIKK EN ARV
VISE VED KJØKKENBORDET
VISE VED VINDUSKARMEN
VOGGA
VOGGEVISE
VUSVOL TO I VILLE FJELL
VÅRNATT