Meny

Sangteknikk m/CD - Carl Høgset

Sangteknikk m/CD - Carl Høgset

Varenummer: 9788280890416

Kategorier: Sang, Lærebøker og musikkteori, Kor


Boken gir på en lettfattelig måte innføring i de grunnleggende metoder for klangdannelse, noe som gjør den til en obligatorisk bok for både kor og solosangere. Boken har medfølgende CD.

Lagerstatus: 11-20 stk på lager

kr 165,00
ELLER
Carl Høgset har gjennom sitt arbeid med Grex Vocalis og Norges Ungdomskor fått omsatt sin sangteknikk i mange internasjonale priser. Boken gir på en lettfattelig måte innføring i de grunnleggende metoder for klangdannelse, noe som gjør den til en obligatorisk bok for både kor og solosangere.
Boken har medfølgende CD.

Forord:
Dette heftet er ment som et grunnkurs i sangteknikk såvel for korsangere som for sangere som ikke synger i kor.

Du får vite litt om hvordan "instrumentet" er bygget og hvordan du skal få det til å klinge. Mens du leser får du henvisninger til lydeksempler på en CD-plate som hører til heftet. Jeg synger selv eksemplene for mannsstemmer, mens Anne Vada synger eksemplene for kvinner. Ved å lytte til våre stemmer får du et inntrykk av hvordan det kan klinge. Du kan gjerne imitere vår klang i starten. Målet er å få klangen til å bli klar og blank. Det kan du ikke presse stemmen din til.

Vårt klangideal er ganske nøytralt, og vi mener det er et godt utgangspunkt for alle sangstiler. Du bør få stemmen din til å klinge naturlig og balansert før du spesialiserer deg.

Selvfølgelig har hver enkelt stemme sin egen karakter, men du bør la din stemme få komme langsomt frem i lyset. Imidlertid bruker vi alle den samme grunnleggende teknikk som vi må øve hver dag.

Du finner øvelser for alle disse grunnelementene i din sangteknikk i dette kurset, men du kan selv etter hvert lage dine egne varianter som passer best for deg.

Ideen er at du skal kunne lære deg selv en grunnleggende sangteknikk ved hjelp av dette kurset, men du må etter hvert få deg en sanglærer. Det er ikke så lett å vurdere sin egen klang, og vi trenger alle kompetent veiledning.

Til slutt noen velmente råd: vær flittig og tålmodig. Øv litt hver dag, men husk at en god sangteknikk utvikles over år! Resultatene kommer altså ikke straks.

En god sangteknikk vil du ha glede av hele livet, og bygger du den riktig vil den bli bedre og bedre. Men det er aldri for sent å begynne. Har du vilje, spiller din alder liten rolle.

Lykke til!
Oslo 3. november 1999
Carl Høgset.

Innhold:
Forord -
Stemmen - et tredelt instrument -
Oppvarming -
Kroppsholdning -
Innpust og utpust -
Tonens ansats -
Sangtonen -
Lyddannelsen -
Resonans -
Formanter -
Akustisk styrke -
Vokalene -
Avslappet kjeve -
De brede vokalene -
De smale vokalene -
Konsonantene -
Øvelser med konsonanter og vokaler -
Stemmens registre -
Bryststemme, hodestemme og blandingsstemme -
Litt mer om blandingsstemmen -
Sangskole for kvinner -
Sangskole for menn -
Innhold CD-plate
Litteraturliste