Meny

Lyd og vekst m/CD - Tom Næss

Lyd og vekst m/CD - Tom Næss

Varenummer: 8291044007

Kategorier: Lærebøker og musikkteori


Musikkterapi i praksis. Forfatteren, Tom Næss er en av de aller første utdannede musikkterapeutene i Norge.

Lagerstatus: 11-20 stk på lager

kr 429,00
ELLER
Musikkterapi i praksis.

Forfatteren, Tom Næss er en av de aller første utdannede musikkterapeutene i Norge. Han begynte sin musikterapipraksis allerede på slutten av sekstitallet og praktiserer stadig musikkterapi. "Lyd &, Vekst" er den første boken om autentisk musikkterapi-praksis i Norge. Boken skildrer hvordan musikk kan brukes for å skape kontakt og utvikling hos utviklingshemmede barn og unge.

Boken er en innføring i metoden terapeutisk improvisasjon, som har sine røtter i det som også kalles klinisk improvisasjon, som igjen stammer fra amerikaneren Paul Nordoff og engelskmannen Clive Robbins. Tom Næss studerte med dette legendariske musikkterapi-teamet på begynnelsen av syttitallet.

Kjernen i dette arbeidet er at man tar utgangspunkt i det eleven/klienten er og kan, for så å improvisere musikk som kan bruke disse potensialene hos eleven/klienten til å etablere nye kommunikasjonsmønster og stimulere til vekst og utvikling av for eksempel motorisk aktivitet, språklige og sosiale ferdigheter og en rekke andre områder. "Lyd &, Vekst" tar for seg ulike responskategorier som for eksempel bevegelsesresponser, stemmeresponser etc. og relaterer disse til aktuelle teknikker som kan taes i bruk i lys av målene ved dette arbeidet.

"Lyd &, Vekst" har også et fyldig kapittel med improvisasjonsøvelser som trinn for trinn gir oppskrifter på hvordan du kan utvikle ferdigheter innenfor en improvisasjonsform som bl.a. kan nyttes i klinisk og/eller (spesial-) pedagogisk arbeid. Med "Lyd &, Vekst" følger CD som illustrerer alle de beskrevne teknikkene. Dessuten følger 3 case, som med autentiske opptak viser utviklingen av 3 klienter som får musikkterapi over tid.


109 sider inkludert fotos av musikkterapiarbeidet.
17 sider med improvisasjonsøvelser
Gir konkrete oppskrifter på hvordan du kan stimulere for eksempel bevegelsesfunksjoner eller språkfunksjoner gjennom musikk.
CD med en rekke interessante eksempler og case.
Eneste bok i Norge med autentiske opptak fra musikkterapi.
Musikkpedagogisk forlag

Rosende omtale: "Det er et betydelig, og her til lands ,banebrytende musikk-faglig utviklingsarbeid vi her står ovenfor" (Even Ruud, professor.)