Meny

Olav - Kid Viking King Saint for Flute & Classical/electric Guitar Anniken Paulsen

Olav - Kid Viking King Saint for Flute & Classical/electric Guitar Anniken Paulsen

Varenummer: 9790261712590

Kategorier: Gitar, Fløyte


Musikkbilder om Olav den Helliges liv.

Lagerstatus: 11-20 stk på lager

kr 200,00
ELLER
Noteeksempler
Detaljer
Tilleggsinformasjon
Produktomtaler

Noteeksempler

Detaljer

Dette er en suite i 4 satser om Olav den Helliges liv.
KID: Olav ble født i år 995. Han var kortvokst, lys, rødmusset, ville være best, sterke øyne, flink i idrett, skjøt godt med pil og bue og var godt likt. Satsen her er leken - samtidig med styrke, barnslig og tøff.
VIKING: Da Olav var 12 år reiste han viking på eget skip. Moren ga ham lov. I løpet av årene fram til han var 19, plyndrer og dreper han, helt til han får en drøm som sier at han skal være konte over hele Norge. i 1013 eller 1014 blir han døpt. Denne satsen uttrykker de grusomheter han gjennomførte på toktene sine og mykheten og stormene fra store bølgende hav.
KING: Fra 1015-1028 var han konge over Norge. Han kom til sin mor med 220 mann og forteller som drømmen. 25.mars 1016 seirer han over landets fremste høvdinger. Han blir tatt til konge, kristner landet og tar var på de lavere stilte, nos som gjør at han får småkongene mot ser. Satsen uttrykker en slags stolthet, tramper over landet, gjennomfører sin vilje.
SAINT: I 1028 må han flykte til Gardariket da kong Knut av Danmark truer hans kongsgjerning. 29. juli 1031 kommer han tilbake til Norge. Olav har en hør på 3600 mann, mens Knut har en hær på 14.000. Olav hadde hatt en dyp åndelig utvikling og kunne ikke annet enn å vende hjem for å fortsette sin kongegjerning. Men, han ble altså drept på Stiklestad denne dagen. Satsen søker å få fram det sakrale, hjerteskjærende, hans hellighet, negler og hår som begynte å vokse etter hans død. Han ble Olav den Hellige!
Verket ble bestilt og framført av Maianne Aarum (fløyte) og Gjermund Titlestad (gitar) første gang 10. mai 2015.

Utgivelsen er støttet av Norsk Komponistforening og Norsk Kulturråd.

Anniken Paulsen (1955)
Etter studier på Østlandets Musikkonservatorium (1973-1979) var hun fylkesmusiker i Finnmark, landsdelsmusiker i Nord Norge, musikklærer, initiativtager til Foreningen Musikk i livets begynnelse og student ved Norges Musikkhøyskole (1990-1992). Hun har turnert med Svenska Rikskonserter, vært pianist for Olga Marie Mikalsen, hatt band som CveveCompagniet og popart duoen Always Lulu, komponert musikk til tekster av Lars Saabye Christensen og Tor Åge Bringsværd, Cikada har fremført musikken hennes og hun har gjort svært mange bestillingsverk, blant annet til Festpillene I NordNorge, Føling i Fjæra på Hankø, Månefestivalen, Olavsdagene, Glengfestivalen og en TV-dramadokumentar om Edvard Munch.

Tilleggsinformasjon

Varenummer 9790261712590
Produkttype Fysiske noter
Komponist Paulsen, Anniken
Tema/Sjanger Samtidsmusikk
Instrument Fløyte, Gitar

Produktomtaler

Skriv din egen produktvurdering

Du må være innlogget for å skrive en produktomtale. Vennligst logg inn eller registrer deg