Meny

Våre opphavere

 Denne siden er under oppbygging. Flere opphavere legges til ukentlig.

 

Trygve Hoff
Trygve var født og oppvokst på Rognan i Nordland og var en allsidig kulturarbeider med en varm entusiasme for Nord-Norge. Han dirigerte kor, satte opp teaterforestillinger og revyer, underviste og instruerte og laget hørespill i radio og programmer i fjernsyn.

Han er alltid svært aktuell i desember med "Nordnorsk julesalme", men har skrevet flere sanger og tekster som har rukket å bli norske klassikere!
Korpsarrangmenter på Trygve Hoff sine sanger finner du her.

Trykk her for å se Trygves utgivelser.


Svein Henrik Giske
Svein er fra Ålesund og studerte ved Griegakademiet. Siden 1996 har han jobbet som trompeter i Forsvarets musikkorps Vestlandet. Han virker også som freelance solist og dirigent. Giske har komponert og arrangert mye musikk for forskjellige typer blåseensembler, med hovedvekt på korps. Hans arrangementer for brassband er ettertraktet i Norge, Storbritannia og på kontinentet. Bergen filharmoniske- og Trondheim symfoniorkester har bestilt arrangementer av Giske og mye av produksjonen hans finnes på CD med blant andre FMKV, EBML, Stavanger brassband, Oslofjord brass, Vennesla Kristne brass, Smørås skolemusikk og Dragefjellets musikkorps.

I Grieg-året 2007 bestilte Forsvarets Musikk et nytt arrangement på Griegs pianokonsert i a-moll som ble urfremført under FMKV sin turné til Tyskland med Håvard Gimse som solist. I 2008 skrev han 2 pliktnumre, Three gentle giants og Dance augmented til Grenland Internasjonale Brass Festival. I 2012 komponerte han igjen et pliktnummer, Goldberg 2012, denne gangen til Brassband-NM. 

Hans versjon av Goldberg 2012 for janitsjar er nå endelig også tilgjengelig!
Svein Henrik er også aktuell med sitt arrangement på Mitt Hjerte alltid vanker, for både janitsjar og brassbesetning.

Trykk her for å se Sveins utgivelser.


Hilde Høyvik Dahl
Hilde er oppvokst i Røyken og Oslo, og begynte sin korpskarriere i Røyken skoles musikkorps, og senere i Huseby skoles musikkorps. Her utviklet hun interesse for dirigering og undervisning av yngre musikanter. Etter videregående skole gikk turen til Toneheim folkehøgskole, før hun fortsatte med musikkstudier på musikkonservatoriet i Stavanger.
Siden 1999 har Hilde jobbet som dirigent og instruktør for både hovedkorps, juniorkorps og aspirantkorps.

Gjennom sitt virke har Hilde utviklet musikk som er tilpasset de aller yngste musikantene, og hennes arrangementer og komposisjoner har hovedfokus på hurtig samspill og mestring. Fokus på grunnelementer som klang og blåseteknikk er stikkord, samtidig som musikken skal både fenge og utvikle!

Trykk her for å se Hildes utgivelser.