Meny

Rett i kroppen - Bevegelsesglede med drama og musikk - Hogne Moe

Rett i kroppen - Bevegelsesglede med drama og musikk - Hogne Moe

Varenummer: 9788280890856

Kategorier: Skole og barnehage, Sang, Lærebøker og musikkteori


Dette heftet er laget for å inspirere til bevegelsesglede. Glede er en mye bedre drivkraft enn plikt, glede har en opplevelse i seg, plikt har dårlig samvittighet

Lagerstatus: 6-10 stk på lager

kr 143,00
ELLER
Dette heftet er laget for å inspirere til bevegelsesglede. Glede er en mye bedre drivkraft enn plikt, glede har en opplevelse i seg, plikt har dårlig samvittighet.Rytme, musikk, regler og ord gir impulser til de små som de bruker i bevegelsesleiken. For oss som er litt større handler det om å kjenne på impulsen og la den gå til kroppen.

Heftet baserer seg på Hogne Moes erfaringer som musiker, forfatter og fysioterapeut, samt mange års praksis med barneteater. Det kan leses stykkevis og delt. Første del er betraktninger rundt kropp, sjel og behandling, andre del er inspirasjonsmateriale basert på forfatterens bok og CD Jonas i jungelen. Tredje del er aktiviteter, dramaleker og aktivitetssanger fra barneteaterpraksis.Forord:
Bevegelse er bokstavlig talt en livsnødvendighet. Uten bevegelse - intet liv.
Ved starten av livet er bevegelse alt. I løpet av ett og et halvt år vil barnet stabbe rundt på egne bein med stor livsenergi og oppdagertrang for å gripe og begripe sine omgivelser.Alt som skjer med barnet går rett i kroppen. Bevegelsesgleden er sterkt til stede sammen med bevegelsesvreden, kropp og sjel er knyttet så tett sammen at barnets kropsspråk sier alt om hvordan hun har det. Og hun beveger seg mye, hele tiden er det nye utfordringer som skal takles, alt må gjøres om og om igjen, til det går av seg selv. Hvordan tar vi vare på livsenergien og bevegelsesgleden vi får i fødselsgave?
Det kan virke som om bevegelsesgleden avtar og bevegelsesplikt sakte, men sikkert får overtaket etter hvert som vi vokser til. Kroppsfantasien og kroppsnysjerrigheten avtar parallelt. Vi beveger oss mindre, sitter mer, med alle de konsekvenser det har for trivsel og kroppslige plager.Dette heftet er laget for å inspirere til bevegelsesglede. Glede er en mye bedre drivkraft enn plikt, glede har opplevelse i seg, plikt har dårlig samvittighet. Rytme, musikk, regler og ord gir impulser til de små som de bruker i bevegelsesleiken. For oss som er litt større handler det om å kjenne på impulsen og la den gå rett i kroppen.Voksne som jobber med barn er til en hver tid forbilder for dem. Foreldre, pedagoger, trenerer, kordirigenter, hvis ungene er sammen med voksnes som slipper til bevegelsesgleden i hverdagen, vil vi kunne være med på å forvalte medfødte naturressurser på en måte som gir glede til dagene og bedre liv for kroppen.Heftet baserer seg på mine erfaringer som musiker, forfatter og fysioterapeut, samt mange års praksis med barneteater. Det kan leses stykkevis og delt.Første del er betraktninger rundt kropp, sjel og behandling, andre del er inspirasjonsmateriale basert på forfatterens bok og CD Jonas i jungelen. Tredje del er aktiviteter, dramaleker og aktivitetssanger fra barneteaterpraksis.Jeg prøver å gjøre alt så enkelt som mulig, det viktige er å fylle dagene med gode bevegelsesopplevelser og det var vi alle eksperter på de tre første leveårene våre.Vi må tilbake dit for da hadde vi det gøy.Hogne Moe