Meny

Ei naki grein SATB Tekst Olav Aukrust Musikk og arr Svein A. Lindemark

Ei naki grein SATB Tekst Olav Aukrust Musikk og arr Svein A. Lindemark

Varenummer: 9790261705721

Kategorier: Blandakor


En vakker melodi til en flott tekst av Olav Aukrust og et enkelt og velklingende arrangement av Svein A. Lindemark

Lagerstatus:

kr 27,00
ELLER
Noteeksempler
Detaljer
Tilleggsinformasjon
Produktomtaler

Noteeksempler

Detaljer

En vakker melodi til en flott tekst av Olav Aukrust og et enkelt og velklingende arrangement av Svein A. Lindemark.

Svein Arne Lindemark
Svein A. Lindemark kaller seg selv ”musikkarbeider”. Han er i stor grad selvlært idet han først etter endt lærerskole-eksamen begynte å få musikalsk skolering ved å ta klaverundervisning hos Erling Westher og privattimer i harmonilære og satsteknikk hos komponist Finn Mortensen. Senere ble det mellomfag i musikk ved Universitet og organisteksamen ved Norges Musikkhøgskole der han også ble tilbudt og takket ja til stilling som lærer i improvisasjon, praktisk harmonisering og bruksklaver. Han har erfaring som underholdnings- og dansemusiker, har jobbet med teater- og revymusikk, storband, jazzmusikk og diverse kor gjennom en periode på ca. 50 år. I forb. med disse jobbene har det blitt skriving av låter og mye arrangering av forskjellige typer musikk for forskjellige typer ensembler og kor. Han har skrevet korarrangement til kor han selv har vært dirigent for, og har først i de siste årene latt forlaget Norsk Noteservice AS begynne å gi ut hans arrangementer for mannskor og bl. kor.


Om arrangementene
Mine arrangement er ikke komposisjoner og bør betraktes bare som forslag til framføring. Det medfører at korlederen gjerne må foreta forandringer som han/hun mener kan høyne kvaliteten og/eller gjøre det lettere for kormedlemmene å synge. Jeg er sparsom med foredragstegn for å angi dynamikk, tempo og frasering, og ser helst at dirigenten finner sin måte å fremføre sangen på – særlig etter litt fordypning i teksten.
Arrangement med akkompagnement i form av besifring og/eller utskrevet klaverakkompagnement gir mulighet for å fremføre deler av sangen unisont, nynnekor kan droppes eller forenkles – eller tekstes og synges sammen med de øvrige stemmene. Er koret så heldig å ha en eller flere solister, kan slike sangere tildeles egnede partier i vekselsang med koret osv. I sanger med flere vers i samme arrangement bør dirigenten prøve å finne variasjonsmuligheter. I enkelte tilfeller kan en smule ”koreografi” eller kroppsbevegelse bidra til å understreke sangens karakter. I en låt som for eks. ”Dum og deilig” er det vel for dumt bare å stå rett opp og ned og synge? Som sagt – med mine arrangementer spiller jeg ballen over til korlederen . . .
Hilsen Svein A. Lindemark.
9790261705721

Tilleggsinformasjon

Varenummer 9790261705721
Lagerstatus Levering 1-3 virkedager
Produkttype Fysisk produkt
Arrangør Lindemark, Svein A
Tema/Sjanger Populærmusikk
Besetning Kor, Kvartett

Produktomtaler

Skriv din egen produktvurdering

Du må være innlogget for å skrive en produktomtale. Vennligst logg inn eller registrer deg