Meny

Sangskolen 1 Arbeidsbok

Sangskolen 1 Arbeidsbok

Varenummer: LY1048

Kategorier: Sang


Liv Hukkelberg og Sissel Gjerland Ekra. HVA ER SANGSKOLEN? Sangskolen er et metodisk opplegg for å lære barn og unge

Lagerstatus: Ikke på lager

kr 89,00
ELLER
Detaljer
Tilleggsinformasjon
Produktomtaler

Detaljer

Liv Hukkelberg og Sissel Gjerland Ekra.

HVA ER SANGSKOLEN?
Sangskolen er et metodisk opplegg for å lære barn og unge å synge etter noter.

Arbeidsboka er elevens egen arbeidsbok med praktiske oppgaver og øvelser for å lære sang etter noter. Å fylle ut med blyant, løse oppgaver, gåter eller rebuser, korte og praktiske utfordringer, - det liker barn. Ved denne metoden lærer de best. Teori og praktiske øvelser går her hånd i hånd, med mulighet for ytterligere øvelser og utfoldelse av sang og bevegelse i sangboka. Derfor appellerer dette læreverket til barna. De mellom 9 og 10 år synes det er moro å gå igang med sangskolen, og den har faktisk også vist seg å være meget nyttig langt opp i ungdomsskole og videregående skolealder.

Sangboka inneholder sanger som kan brukes parallellt med Arbeidsboka. Dette er ment til å gi videre øving til områdene eleven arbeider med i Arbeidsboka. Her er også ideer til leik, dans og koreografi. Det er lagt vekt på å bruke norske folketoner for at barna skal lære seg å kjenne sitt eget lands tonespråk. En del av sangene er lett og morsomt arrangert, de fleste er besifret.

Lærerveiledning er en praktisk veileder for den som har ansvaret for opplæringen av elevene. En del bakgrunnstoff gir den nødvendige informasjon om Kodaly-metoden, om man ikke kjenner den fra før, og om hvorfor vi bruker denne metoden.

HVORFOR "SANGSKOLE"? Det finnes pianoskoler, fløyteskoler og andre skoler som elever kan arbeide utfra i opplæringsprosessen. Liknende opplegg for å lære å synge etter noter har det ikke lykkes oss å finne. Derfor er Sangskolen blitt til.

Å gjennomgå denne skolen, gjør aspiranter fra 9 - 10 år godt rustet til å klare overgangen til barnekoret, ungdomskoret. Ja, også kunne bli gode, stødige korsangere som voksne.
Musikkopplevelsen av "å få det til" og å kjenne at man skritt for skritt blir mer selvstendig,
gjør gleden ved å synge større.

HVORDAN VI BRUKER SANGSKOLEN
Korlederen kan bruke Sangskolen i enkeltundervisning eller i små grupper ved siden av koret. Dette bidrar til flinkere og mer bevisste korsangere.
Vi anbefaler sangpedagoger å bruke Sangskolen ved siden av den tradisjonelle sangundervisningen. Her får han et ferdig metodisk opplegg for å lære sangere å synge etter noter. Opplegget kan lett flettes inn som en del av den sangtekniske undervisningen.

Læreren kan bruke Sangskolen i klassen. Han får her et ferdig opplegg som kan brukes som en del av musikktimen. Elevene vil lære notekunnskaper og å synge etter noter.

Tilleggsinformasjon

Varenummer LY1048
Lagerstatus Levering 5-7 virkedager
Produkttype Fysisk produkt

Produktomtaler

Skriv din egen produktvurdering

Du må være innlogget for å skrive en produktomtale. Vennligst logg inn eller registrer deg